Informatie Master

Master Ondernemingsrecht

De Master Ondernemingsrecht onderscheidt zich als een dynamische specialisatie, ontworpen om juridische meesters te vormen die klaar zijn om de zakelijke wereld te veroveren. Deze opleiding biedt de expertise om als juridisch specialist in het ondernemingsrecht uit te blinken, een vakgebied waar zowel in de advocatuur als het bedrijfsleven grote vraag naar is.

De master biedt een breed scala aan vakken, waardoor je diepgaande kennis opdoet en praktische vaardigheden ontwikkelt die essentieel zijn in de wereld van het ondernemingsrecht.

Hier zijn enkele kernvakken van deze master:

  • Arbeidsovereenkomstenrecht (6 EC): Focus op de juridische aspecten van arbeidsrelaties.
  • Ondernemingsrecht 1 en 2 (elk 6 EC): Deze vakken bieden een grondige verkenning van de structuur en het functioneren van ondernemingen vanuit juridisch perspectief.
  • Seminaar Nederlands recht (6 EC): Een kans om je te verdiepen in een zelfgekozen onderwerp binnen het Nederlandse recht.
  • Commerciële contracten (6 EC): Hier leer je alles over de opzet en interpretatie van handelsovereenkomsten.
  • Insolventierecht (6 EC): Bestudeert juridische procedures rondom faillissement en herstructurering van ondernemingen.
  • Mededingingsrecht (6 EC): Behandelt regelgeving die eerlijke concurrentie waarborgt.
  • Recht in Praktijk (6 EC): Een praktijkgericht vak waarbij je juridische kennis direct toepast in realistische scenario’s.
  • Masterscriptie (12 EC): Een afsluitend onderzoek waarin je je specialiseert in een door jou gekozen thema binnen het ondernemingsrecht.

De veelzijdigheid van deze master maakt hem zowel tijdens de studie als in je latere carrière buitengewoon boeiend en waardevol. Als afgestudeerde adviseer je ondernemingen over essentiële zaken zoals aandeelhoudersgeschillen, fusies, reorganisaties, en het opstellen en handhaven van contracten. Deze competenties kun je toepassen binnen lokale kantoren maar ook op internationaal toneel, wat deze master ideaal maakt voor wie een grensoverschrijdende carrière ambieert.

Binnen het curriculum van de Master Ondernemingsrecht krijg je de kans om je studie te personaliseren door het volgen van seminars in zelfgekozen rechtsgebieden en je te specialiseren met praktijkgerichte modules die aansluiten bij jouw persoonlijke interesses en passies. De master biedt een diepgaande kennis van het Nederlandse ondernemingsrecht, met volop ruimte voor internationale en Europese perspectieven, waardoor je perfect voorbereid wordt op uitdagingen en kansen in zowel de nationale als de internationale rechtspraktijk.Master Arbeidsrecht
Togamaster
Onderzoeksmaster