Internationaal Studieproject

Het Internationale Studieproject reist in 2018 af naar dé grootste stad ter wereld, namelijk Tokyo! Met maar liefst meer dan 9.000 kilometer van huis zullen wij Japan bezoeken, het land dat bekend staat om zijn meerzijdige karakter. De eeuwenoude cultuur en tradities blijven dan ook overal terug te zien. In de gehele stad zijn nog vele tempels te bezoeken en de geisha’s in de kleurrijke kimono’s zullen wij ook vaak gaan zien. Daartegenover staan de moderne ontwikkelingen die Japan maar blijft doormaken. Door gebruik te maken van robots loopt Japan altijd voor op het gebied van technologie en moderne architectuur. In Tokyo is zelfs het drukste kruispunt ter wereld te vinden die omringt is met kleurrijke billboards. 

Naast deze geweldige locatie kan een bijpassend thema niet ontbreken. Het Internationale Studieproject heeft dit jaar als thema 'Company Fraud: in corporate Japan and Europe'. Naar aanleiding van het actuele schandaal binnen het Japanse bedrijf Kobe Staal waarbij onder andere gegevens van koperproducten zijn vervalst en het iets oudere en waarschijnlijk bekende Volkswagen schandaal in Europa zijn wij samen met professor Lennarts tot dit onderwerp gekomen. Bij de 7 kantoorbezoeken in Nederland ligt de focus op de gevolgen van een bedrijfsfraude schandaal. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aandelen van een bedrijf na een dergelijk schandaal? Hoe gaat een bedrijf om met de reputatieschade? Zijn bestuurders van het bedrijf misschien ook aansprakelijk? Dit zijn allemaal vraagstukken waar wij ons mee bezig zullen houden. Op locatie zal een interessant programma worden samengesteld dat betrekking heeft op bedrijfsfraude. Bij het voldoende afronden van het programma kunnen 4 ECTS worden toegekend.


Wil jij graag meer te weten komen over bedrijfsfraude en heb je altijd al naar Japan gewild? Solliciteer dan voor 6 december via deze link!

ISP_Poster.jpg
Meld je aan voor het ISP 2018!