Internationaal Studieproject

Internationaal Studieproject 2021Het Internationaal Studieproject is een exclusief studieproject voor ambitieuze studenten met een interesse in het ondernemingsrecht. Tijdens de tiendaagse buitenlandse reis vindt een goede afwisseling plaats tussen formele en informele activiteiten. Daarnaast bezoeken we vijf kantoren: De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper, Houthoff, KienhuisHoving en Stibbe. 

Het thema van het ISP 2021 is: joint ventures: better together? Tijdens de kantoorbezoeken gaan we hier nader op in. Waar moeten partijen op letten bij de oprichting? Wat als er na verloop van tijd conflicten ontstaan tussen partners of aandeelhouders? En hoe zit het met het concentratietoezicht? Bij deelname aan het ISP kent de Faculteit Rechtsgeleerdheid na het schrijven van een volwaardig paper 4 ECTS toe.  

Het ISP is de ideale kans om kennis te maken met grote kantoren, je te verdiepen in een interessant ondernemingsrechtelijk onderwerp en op een mooie reis te gaan met leuke studiegenoten. Voor € 350,- ga je al met ons mee. De bestemming van de reis blijft nog even geheim. Houd de socials in de gaten! 


Enthousiast? Solliciteren kan vanaf 1 februari!

ISP_save_the_date_2.0.jpg

FAQ

Krijg ik de eigen bijdrage terug als de daadwerkelijke reis niet door kan gaan?

Ja. Als wij beslissen dat het niet verantwoord is om de reis te laten plaatsvinden, krijgt iedere deelnemer de eigen bijdrage terug.


Zijn de kantoorbezoeken digitaal of fysiek?

Wij streven ernaar alle kantoorbezoeken fysiek plaats te laten vinden. Dit is echter afhankelijk van de overheidsmaatregelen op dat moment. Indien een fysiek kantoorbezoek niet mogelijk is, vindt dit digitaal plaats. Heeft het al dan niet doorgaan van de reis invloed op de rest van het ISP?

Nee. Mocht de reis niet door kunnen gaan, heeft dit geen invloed op de (fysieke dan wel digitale) kantoorbezoeken of de te maken opdracht voor 4 ECTS. 


Staat het vast dat de reis doorgaat?

Wij gaan ervan uit dat de reis doorgaat, maar dit staat niet vast. Uiterlijk 25 maart nemen wij de beslissing of het verantwoord is om de reis door te laten gaan. Deze beslissing nemen wij aan de hand van de overheidsmaatregelen op dat moment in Nederland en het land van bestemming. 
Andere vragen? Stuur een mailtje naar ispcommissie@sgor.nl.