Internationaal Studieproject

Internationaal Studieproject 2021Ga (digitaal) met ons op reis naar Parijs en kom alles te weten over joint ventures!  

Het Internationaal Studieproject is een exclusief studieproject voor ambitieuze studenten met een interesse in het ondernemingsrecht. Dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken! 26 april tot en met 2 mei zullen wij digitaal kennismaken met Parijs en haar business districts. Zo kom je alles te weten over de overeenkomsten en verschillen tussen het Franse en Nederlandse ondernemingsrecht. Daarnaast is er alle tijd voor leuke (fysieke dan wel digitale) activiteiten in Nederland zoals een escape room, wijnproeverij of cocktailworkshop en nog veel meer! Iedere deelnemer ontvangt een borrelpakket om de week goed door te komen. 

Voorafgaand aan deze week bezoeken we vijf kantoren: De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper, Houthoff, KienhuisHoving en Stibbe. Door voor het ISP te solliciteren krijg jij een uitgelezen kans om je, ondanks de lastige huidige omstandigheden, te oriënteren op carrièremogelijkheden en te laten zien wat jij in huis hebt. 

 Tijdens de kantoorbezoeken gaan we nader in op het thema. Waar moeten partijen op letten bij de oprichting van een joint venture? Wat als er na verloop van tijd conflicten ontstaan tussen partners of aandeelhouders? En hoe zit het met het concentratietoezicht? De Faculteit Rechtsgeleerdheid kent na het schrijven van een volwaardig paper 4 ECTS toe voor deelname aan het ISP. 

 Het Internationaal Studieproject is de ideale kans om kennis te maken met grote kantoren, je te verdiepen in een interessant ondernemingsrechtelijk onderwerp en een gezellige tijd te beleven met leuke studiegenoten. En wie weet: mochten de omstandigheden het toelaten, kunnen we altijd nog op de Thalys stappen voor een weekendje weg!


De sollicitatieprocedure is gesloten. 

ISP_alt_poster_v1_RGB.jpg

Klik op het kantoorbezoek voor de specifieke tijden!FAQ

Uit welke onderdelen bestaat het ISP 2021?

Het ISP 2021 bestaat uit vijf kantoorbezoeken in Nederland, digitale bezoeken aan Parijse kantoren en informele activiteiten in Nederland in de week van 26 april t/m 2 mei en ten slotte een paper. Bij deelname aan het ISP zijn alle onderdelen verplicht. 


Hoeveel bedraagt de eigen bijdrage?

Er is dit jaar geen eigen bijdrage. 


Wanneer zijn de sollicitatiegesprekken?

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats in week 9.

Zijn de kantoorbezoeken in Nederland fysiek of digitaal?

Wij streven ernaar alle kantoorbezoeken fysiek plaats te laten vinden. Dit is echter afhankelijk van de overheidsmaatregelen op dat moment. Indien een fysiek kantoorbezoek niet mogelijk is, vindt dit digitaal plaats.


Kan ik volgend jaar weer meedoen aan het ISP?

Deelnemers van dit jaar mogen volgend jaar weer solliciteren. De studiepunten worden echter maar één keer toegekend door de Faculteit.