Het S.G.O.R.

Het Studentengenootschap voor Onderneming & Recht

Juridische probleemoplossing, commercieel denken, interessante activiteiten en maandelijkse borrels. Dit zijn steekwoorden die van toepassing zijn op het Studentengenootschap voor Onderneming en Recht.

Het S.G.O.R. is een juridische vereniging verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Reeds in 1986 zag deze studievereniging het levenslicht. Een van de prominente oprichters is Jaap Winter, geestelijk vader van de Code Tabaksblat. Het S.G.O.R. is destijds opgericht voor een selecte groep studenten met interesse voor het ondernemingsrecht. Door de jaren heen heeft het S.G.O.R. zich kunnen uitbreiden waardoor zowel het aantal leden als de jaarlijks te organiseren activiteiten flink gegroeid zijn. Het gevolg is dat we een dynamische juridische vereniging zijn met ongeveer 250 leden.

Evenementen

De grote evenementen in het jaar zijn het Congres, de Corporate Game en het Internationale Studieproject. Verder organiseert het S.G.O.R. een scala aan activiteiten zoals bezoeken aan bedrijven en advocatenkantoren, kroegcolleges, tentamentrainingen en eens in de maand een gratis borrel. Voorts verzorgt het S.G.O.R. de bedrijfsjuridiek, een website vol hoogstaande juridische artikelen over tal van bedrijfsrechtelijke onderwerpen. Actief

Bij het S.G.O.R. wordt studenten de mogelijkheid geboden om buiten de universiteit om actief met hun studie aan de slag te gaan. Het S.G.O.R. begint waar de colleges eindigen. De activiteiten die het S.G.O.R. jaarlijks organiseert zijn er namelijk allemaal op gericht om de leden verdieping te bieden ten aanzien van de stof die op de colleges gedoceerd wordt. Deze verdieping wordt gecreëerd in een ontspannen en vrijblijvende sfeer, waar veel ruimte is voor gezelligheid en vriendschappen. Daarnaast heeft het S.G.O.R. als doel het tot stand brengen, bevorderen en onderhouden van contacten met het bedrijfsleven en de advocatuur.

Foto_ALW.jpg