Vereniging

Het Studentgenootschap voor Onderneming & Recht

Juridische probleemoplossing, commercieel denken, interessante activiteiten en maandelijkse borrels. Dit zijn steekwoorden die van toepassing zijn op het Studentengenootschap voor Onderneming en Recht.

Het S.G.O.R. is een juridische vereniging verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Reeds in 1986 zag deze studievereniging het levenslicht. Een van de prominente oprichters is Jaap Winter, geestelijk vader van de Code Tabaksblat. Het S.G.O.R. is destijds opgericht voor een selecte groep studenten met interesse voor het ondernemingsrecht. Door de jaren heen heeft het S.G.O.R. zich kunnen uitbreiden waardoor zowel het aantal leden als de jaarlijks te organiseren activiteiten flink gegroeid zijn. Het gevolg is dat we een dynamische juridische vereniging zijn met ongeveer 250 leden.

Evenementen

De grote evenementen in het jaar zijn het Congres, de S.G.O.R. Corporate Game (tweedaags evenement bestaande uit een symposium en onderhandelingsspel) en het Internationale Studie Project. Verder organiseert het S.G.O.R. een scala aan activiteiten zoals bezoeken aan bedrijven en advocatenkantoren, gezelschappen, waarin je onder het genot van een biertje ondernemingsrechtelijke onderwerpen kan uitdiepen, tentamentrainingen en eens in de maand een borrel in de Tapasco. Voorts ontvangen onze leden vier keer per jaar de bedrijfsjuridiek, een magazine vol hoogstaande juridische artikelen over tal van bedrijfsrechtelijke onderwerpen. De artikelen die verschijnen worden in nauwe samenwerking met de vakgroep Handelrecht van de RuG geschreven. Daarnaast worden er periodiek interviews gepubliceerd met juristen uit de praktijk.

Actief

Bij het S.G.O.R. wordt studenten de mogelijkheid geboden om buiten de universiteit om actief met hun studie aan de slag te gaan. Het S.G.O.R. begint waar de colleges eindigen. De activiteiten die het S.G.O.R. jaarlijks organiseert zijn er namelijk allemaal op gericht om de leden verdieping te bieden ten aanzien van de stof die op de colleges gedoceerd wordt. Deze verdieping wordt gecreëerd in een ontspannen en vrijblijvende sfeer, waar veel ruimte is voor gezelligheid en vriendschappen. Daarnaast heeft het S.G.O.R. als doel het tot stand brengen, bevorderen en onderhouden van contacten met het bedrijfsleven en de advocatuur.

ALW_2018.jpeg
Actieve Ledenweekend 2018

Voor vragen kan je altijd onze voorzitter Laura Zijp bereiken via voorzitter@sgor.nl.

Neem voor meer informatie over het S.G.O.R. een verder kijkje op deze site, en vergeet niet ons te volgen op Facebook!