Alumnibank

De Alumnibank

Welkom bij de alumnibank van het S.G.O.R. In deze bank zitten verschillende alumni die enkele vragen voor ons hebben beantwoord. Het doel van deze 'bank' is om studenten meer inzicht te geven in carrière mogelijkheden. Heb je een vraag aan één van deze alumni? Mail je vraag dan naar info@sgor.nl, dan zorgen wij ervoor dat je antwoord krijgt op je vraag!Zabih_Etemadi.jpg

Zabih Etemadi 

1. De link die u heeft met het S.G.O.R
In het collegejaar 2005/2006 was ik lid van de Activiteitencommissie. En in het collegejaar 2006/2007 zat ik in het bestuur van SGOR in de functie van Secretaris & Commissaris Bedrijfsjuridiek Commissie. Daarna ben ik als actief lid betrokken gebleven bij SGOR tot ik ben afgestudeerd. 

2. In wat voor ‘soort’ organisatie u nu werkzaam bent en/of bent geweest (locatie/sector/grootte/sectie e.d.). Hierbij vermelden wij de naam van het kantoor niet, enkel de kenmerken van het kantoor
Ik ben medeoprichter van een commercieel advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam. We zijn vooruitstrevend en vinden het leveren van kwalitatief hoge prestaties belangrijk. We zijn de advocaten van nu. Onze naam (LOYR) zegt volgens mij genoeg.

We zijn een full service advocatenkantoor voor ondernemingen, sport- en vastgoed gerelateerde partijen. De expertises worden via individuele advocaten gespecialiseerd op een bepaald rechtsgebied aangeboden. Ik ben zelf gespecialiseerd in sport- en ondernemingsrecht. Ik sta veelal bestuurders, aandeelhouders, ondernemingen met een respectabele staat van dienst en topsport-gerelateerde partijen bij. Naast sport- en ondernemingsrecht biedt ons kantoor ook specialistisch juridische kennis op het terrein van arbeidsrecht, vastgoedrecht en intellectuele-eigendomsrecht. 

3. Waarom u deze keuze(s) heeft gemaakt
Samen met twee vrienden heb ik ons advocatenkantoor opgericht, omdat wij de vrijheid wilden om te ondernemen en ons niet in een keurslijf willen wringen van omzet, targets en andere nare verplichtingen. Daarnaast is het geweldig om je eigen onderneming te zien groeien op basis van je eigen visie.

4. Tip die u aan studenten wilt meegeven waar zij op moeten letten in het begin van hun carrière
De tip die ik de studenten meegeef is dat ze bij het maken van de keuzen van hun carrière allereerst dichtbij zichzelf moeten blijven. Ik heb dit zelf gedaan door altijd de advocatuur te combineren met het werken in de voetbalwereld. Daarnaast is het erg leerzaam om de advocatenopleiding te doen, zodat je jezelf meer kan ontwikkelen. Kies een rechtsterrein en probeer je daarin eerst breed te ontwikkelen. Naar mate je langer in de advocatuur werkt, kan je jezelf vervolgens meer en meer gaan specialiseren. Op die manier word je een specialist met een brede kijk op de materie. Voor mij als advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht en sportrecht werkt dit super goed.

Danique Harberink

1. De link die u heeft met het S.G.O.R. (Bestuursjaar, commissies e.d.)
Tijdens mijn master Ondernemingsrecht in het jaar 2019/2020 heb ik met plezier de rol van Commissaris Internationaal Studieproject in het bestuur vervuld.

2. In wat voor 'soort' organisatie u werkzaam bent en/of bent geweest. Hierbij vemelden wij de naam van de organisatie niet, enkel de kenmerken
Momenteel ben ik werkzaam als Senior Consultant binnen de anti-financial crime sector bij een wereldwijd recruitmentbureau.

3. Waarop u deze keuze(s) heeft gemaakt
Als je het nieuws volgt zul je weten dat witwaspraktijken, terrorismefinanciering, fraude, wapenhandel en corruptie hedendaags grote problemen zijn met een maatschappelijke impact. In Nederland wordt dit probleem bij de kern opgepakt door professionals die onderzoek en speurwerk verrichten over de klanten van financiële instellingen. Door jouw kennis en talent met onze expertise te combineren zorgen wij dat jouw carrièrepad volledig volgens jouw wensen vormgegeven kan worden en dat jouw ambities binnen no time bereikt worden.

4. Tip die u aan studenten wilt meegeven waar zij op moeten letten in het begin van hun carrière
In deze drukke arbeidsmarkt begrijp ik goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is aan mij de taak om de ontwikkelingen in deze chaotische markt voor jou in de gaten te houden en de kansen bloot te leggen.

1648314878992.jpeg


Schermafbeelding_2022-12-24_om_16.05.59.png

Freerk Bleker

1. De link die u heeft met het S.G.O.R. (Bestuursjaar, commissies e.d.)
Bestuur 2006-2007/commissaris congres, activiteitencommissie 2005-2006

2. In wat voor 'soort' organisatie u werkzaam bent en/of bent geweest. Hierbij vermelden wij de naam van de organisatie niet, enkel de kenmerken
Middelgrote regionale advocatenkantoren (30-70 advocaten)

3. Waarom u deze keuze(s) heeft gemaakt
De keuze voor de advocatuur stond voor mij vast. Ik heb na stages in Groningen, Amsterdam en Londen bewust gekozen voor een middelgroot regionaal kantoor in Twente. Gespecialiseerd en in teams werken met veel leeftijdsgenoten om je heen, maar wel het (wat mij betreft) goede leven. 

4. Tip die u aan studenten wilt meegeven waar zij op moeten letten in het begin van hun carrière
Ga stage lopen, kijk wat bij je past qua cultuur maar probeer ook zeker meerdere rechtsgebieden uit. Jordy Hurenkamp

1. De link die u heeft met het S.G.O.R. (bestuursjaar, commissies e.d.)
Ik zat in 2013/2014 in het bestuur van S.G.O.R. als Commissaris Congres & Corporate Game en in
2012/2013 in de Activiteitencommissie. Een hele leuke tijd!

2. In wat voor soort organisatie u werkzaam bent en/of bent geweest. Hierbij vermelden wij de
naam van de organisatie niet, enkel de kenmerken.

​​​​​​​Momenteel werk ik als rechter bij het team handel van de rechtbank Midden-Nederland, locatie
Utrecht. Daarvoor heb ik als rechter in opleiding ervaring opgedaan bij de teams familierecht,
jeugdstrafrecht en toezicht. Daarnaast werk ik voor het Medisch Tuchtcollege en zit ik in de
Beoordelingscommissie van de integratieve dagen voor de Beroepsopleiding Advocatuur.
Hiervoor heb ik 7 jaar gewerkt als advocaat bij een middelgroot kantoor in Utrecht. Ik specialiseerde
mij daar in het aansprakelijkheidsrecht en hield mij vooral bezig met gerechtelijke procedures over
commerciële geschillen en collectieve acties/massaschades.

3. Waarom u deze keuze(s) heeft gemaakt.
Ik heb tijdens mijn studietijd veel rondgekeken bij verschillende juridische organisaties door middel
van het lopen van stages, deelname aan meeloopdagen/business courses en kantoorbezoeken. Zo
heb ik alle togaberoepen van dichtbij kunnen zien, waarbij het vak van rechter mij het meeste
aansprak, maar dan wel pas op de langere termijn. Daarom besloot ik mij de eerste jaren van mijn
carrière te richten op de advocatuur. Als advocaat heb ik een ontzettend leuke en leerzame tijd
gehad. Je bent hard aan het werk, maar leert ook veel ‘starters’ kennen op je kantoor, bij de
beroepsopleiding en bij de jonge balie. Dat is erg gezellig en een soort van verlengde studententijd.
Voor mij was het vooral belangrijk om tijdens mijn studietijd al te ontdekken wat voor soort
advocatenkantoor het beste bij mij zou passen. Daartussen bestaan namelijk grote verschillen. Ik heb dat zelf onderzocht door stages te lopen bij twee Zuidas-kantoren (Nederlands en Angelsaksisch) en een middelgroot kantoor en als juridisch medewerker te werken op een klein kantoor. Voor mij werd daardoor duidelijk dat een middelgroot kantoor het beste zou aansluiten op mijn eigen wensen: een specialist worden, maar wel direct zelf in toga staan en zaken van A tot Z afwikkelen. Doordat ik die keuze zo bewust heb gemaakt, zat ik daardoor erg op mijn plek. Toch werd het na 7 jaar tijd om de overstap te maken naar de rechterlijke macht, omdat ik de beslissing liever zelf neem dan bepleit. Ook begon ik als specialist de afwisseling in het inhoudelijke werk te missen, wilde ik meer op zitting bezig zijn dan op papier en graag bemiddelen tussen de partijen. Dat bevalt erg goed!

4. Tip die u aan studenten wilt meegeven waar zij op moeten letten in het begin van hun carrière.
Solliciteer niet blind, maar onderzoek eerst of de baan en organisatie bij je past. Er zijn zoveel
interessante carrièremogelijkheden binnen de juridische wereld, terwijl er vanuit de studie vooral
een focus ligt op de grote (commerciële) advocatenkantoren. Loop stages, ga op kantoorbezoeken en wissel ervaringen uit met medestudenten, bijvoorbeeld tijdens de leuke activiteiten van het S.G.O.R. Luister daarbij vooral naar jouw eigen gevoel wat het beste bij jou past!

Profielfoto_Hurenkamp_klein.jpg