Bericht van de vakgroep Bedrijfsrecht:

Beste studenten,

In Blok 3 en 4 is het mogelijk om deel te nemen aan de masterclass procederen in arbeidszaken. Dit is een optioneel verplicht vak in de masterspecialisatie arbeidsrecht. Het is een bijzonder vak, omdat het een combinatie is van training van schriftelijke en mondelinge vaardigheden (door o.a. opstellen van processtukken/houden van pleidooien) en een oriëntatie op het beroepenveld (door bijeenkomsten op locatie bij diverse advocatenkantoren en instellingen) aan de hand van inhoudelijke opdrachten op het terrein van het arbeidsrecht. De onderwerpen (kwalificatie van de arbeidsverhouding, ontslagrecht, ziekte, reorganisatie, bijzondere bedingen, handhaving van cao's) zijn deels al aan bod gekomen bij verschillende vakken in de masterspecialisatie maar worden nu meer vanuit de procespraktijk ingestoken en verzorgd door docenten uit de praktijk. De ervaring van de afgelopen jaren is dat de deelnemers zeer enthousiast waren over de inhoud en opzet van de masterclass. Deelname biedt een unieke kans op een kijkje in de keuken van de arbeidsrechtelijke procespraktijk en kennismaking met advocatenkantoren, vakbond, UWV en rechterlijke macht. En het biedt bovendien de mogelijkheid tot netwerken. Inschrijving staat nog open tot 17 februari a.s. en loopt via de vakinschrijving (nestor). Er is nog plek! Op de nestorsite van het vak zelf (masterclass) staat onder Documenten een document met verdere informatie over het vak, het rooster en de voorwaarden voor deelname.

Met vriendelijke groet,

Simone de Valk en Petra Robben


Over het S.G.O.R.

Juridische probleemoplossing, commercieel denken, interessante activiteiten, maandelijkse borrels en gezelligheid. Dit zijn steekwoorden die van toepassing zijn op het Studentengenootschap voor Onderneming en Recht.

Het S.G.O.R. is in 1986 opgericht voor een selecte groep studenten met interesse voor het bedrijfsrecht. Door de jaren heen heeft het S.G.O.R. zich kunnen uitbreiden waardoor zowel het aantal leden als de jaarlijks te organiseren activiteiten flink gegroeid zijn. Zo organiseren we jaarlijks een kleine reis binnen Europa, een groot internationaal studieproject buiten Europa, een congres, de Corporate Game, meerdere kroegcolleges, tentamentrainingen en nog veel meer!

Heb jij interesse in het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, IE of in het bedrijfsrecht in het algemeen? Kom dan vooral een keer langs op een van onze borrels of evenementen!

Comité van aanbeveling

Mr. drs. W.J.M. van AndelProf. mr. M.L. LennartsProf. mr. P. van SchilfgaardeProf. mr. J.H.M. Willems
Prof. mr Ch. GielenMr. G.C. MakkinkMr. J. VolberdaProf. mr. J.W. Winter
Prof. L.W. Gormley, M.A., M.ScProf. mr. M.R. MokProf. J.B. Wezeman