Jubileumsymposium Huub Willems

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
4 jun. 2024 14:30 - 17:00
Locatie
Lokinzaal, Rölinggebouw, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen

Jubileumsymposium Huub Willems

Na dit collegejaar stopt prof. mr. Huub Willems bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ter ere van zijn afscheid organiseert het S.G.O.R. in samenwerking met de Universiteit en met medewerking van Bureau Brandeis en DLA Piper een symposium ter ere van hem.

Huub Willems heeft veel voor de wereld van het recht betekent. Na zijn studie rechten aan de universiteit van Tilburg is hij onder meer voorzitter geweest van de Ondernemingskamer en vicepresident van het gerechtshof Amsterdam.  

Daarnaast heeft hij ontzettend veel voor de academische wereld betekent. Zo is hij werkzaam geweest bij de universiteit van Tilburg, Rijksuniversiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1974 heeft prof. mr. Willems veel gepubliceerd over de rol van de rechter, rechtsontwikkeling, corporate litigation en corporate governance.

Tijdens het symposium zullen Aernout Vink (voorzitter Ondernemingskamer), Alice Faber (Raadsheer-plaatsvervanger Ondernemingskamer), Vino Timmerman (hoogleraar Ondernemingsrecht EUR), Simone de Valk (UD arbeidsrecht RUG), Marnix Holtzer (partner DLA Piper), Floor Eikelboom (Bureau Brandeis), Frank Veenstra (UD ondernemingsrecht RUG) en Gabriël Unval (DLA Piper) van alles vertellen over prof. mr. Willems. Aan de hand van publicaties van prof. mr. Willems zal het samenwerken, promoveren onder en leren van Willems aan bod komen.  

Het symposium is allereerst bedoeld om prof. mr. Willems het afscheid te geven dat hij verdiend. Daarnaast is het de uitgelezen kans om meer te weten te komen over zijn bijdrages.

Na het symposium zal er een borrel plaatsvinden, waar bovenstaande mensen allemaal te spreken zijn.

We hopen op zoveel mogelijk studenten, dus meld je vooral snel aan!