Congres: "De beknelde minderheidsaandeelhouder: van zorgplicht naar exit"

Over dit evenement

Categorie
Activiteiten
Organisator
Congrescommissie 2023-2024
Datum en tijd
8 dec. 2023 09:45 - 18:00
Locatie
Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen

Vrijdag 8 december 2023 is het weer zover! In de Martiniplaza te Groningen vindt het jaarlijkse S.G.O.R. Congres weer plaats met dit jaar als thema: ‘de beknelde minderheidsaandeelhouder: van zorgplicht naar exit’. Minderheidsaandeelhouders kunnen in benarde posities geraken. Bij de besluitvorming op de aandeelhoudersvergadering kan hun stem gemakkelijk overruled worden door de meerderheidsaandeelhouder(s). Als de relatie tussen aandeelhouders dusdanig verslechtert, omdat de minderheidsaandeelhouder geen kans krijgt om mee te doen in de besluitvorming, moeten de aandeelhouders wellicht uit elkaar. Hij kan zijn aandelen dan aanbieden aan de meerderheidsaandeelhouder, maar uit zichzelf zal hij er natuurlijk nooit veel voor willen geven. Hoe zorgt de minderheidsaandeelhouder ervoor dat hij beschermd wordt of dat de aandeelhouders op een goede manier uit elkaar kunnen, waarbij hij een eerlijke prijs krijgt voor zijn aandelen?

Tijdens het Congres bespreken we deze problematiek met niemand minder dan prof. mr. Vino Timmerman, mr. Stijn Haanschoten en mr. Bart Jan Hermans, onder leiding van dagvoorzitter prof. mr. Loes Lennarts. Tijdens het plenaire gedeelte wordt onder meer gesproken over het Zwagerman arrest, de Omines beschikking en transparantieverplichtingen, inclusief voorbeelden uit de praktijk!

Na een geheel verzorgde lunch worden tijdens het middagprogramma verschillende workshops georganiseerd. De workshops zullen worden verzorgd door Florent, DeHaan Advocaten en Notarissen en Trip Advocaten en Notarissen. Na afloop van de workshops zal de dag natuurlijk afgesloten worden met een borrel, wat het perfecte moment is om de kantoren beter te leren kennen en wellicht een mooie stageplek of werkstudentschap te vinden!

  • Voor leden is deelname aan het Congres gratis.
  • Voor niet-leden zal een eigen bijdrage van €5,00 gevraagd worden. Het Congres is ook toegankelijk voor HBO-rechten en SJD studenten.
  • Van professionals wordt een eigen bijdrage van €20,00 gevraagd.

Geef je snel op, aanmelden kan t/m 3 december 2023 23:59!