Commissieleden gezocht!

Commissieleden gezocht!

Wil jij komend jaar het verschil maken in de leukste studievereniging van Groningen? Het S.G.O.R. biedt jou de mogelijkheid om deel uit te maken van haar organisatie! Je krijgt van ons de kans om jezelf in de kijker te spelen bij grote kantoren door het organiseren van een sterk inhoudelijk evenement zoals de Corporate Game, of om de reis van je leven te plannen met de Kleine Reis of ISP-commissie.

In ruil daarvoor biedt het S.G.O.R. jou de leukste (gratis!) borrels van Groningen, een nevenactiviteit waar recruiters warm van worden en de mogelijkheid om je organisatorische en sociale vaardigheden te laten pieken. 

Ben jij geïnteresseerd in het Ondernemingsrecht en/of Arbeidsrecht, weet je van aanpakken en hou je van gezelligheid?


Solliciteer dan voor 20 mei 23:59 door een korte motivatie en cv te mailen naar kandidaatsbestuur@sgor.nl CommissieSollicitaties.jpg

Commissies


Corporate Game

De Corporate Game is een jaarlijks terugkerend en uniek evenement, dat door de Corporate Game commissie wordt georganiseerd.

Het eerste deel van dit evenement bestaat uit een plenair gedeelte, diverse sprekers zullen lezingen houden over een bedrijfsrechtelijk onderwerp. De deelnemers worden door middel van een workshops voorbereid op het tweede deel van de Corporate Game. Hierbij vindt een onderhandelingsspel plaats waar de deelnemers de vaardigheden toepassen die ze hebben opgedaan. Na de onderhandelingsrondes zal worden gepleit voor een jury. Kort gezegd is het evenement een korte business course, waarbij deelnemers kennis maken met gerenommeerde kantoren, kennis opdoen en zelf actief te werk gaan als echte advocaten.

Als commissie organiseer je niet alleen dit evenement, maar ook hou je nauw contact met verschillende sprekers, de deelnemende kantoren en natuurlijk de deelnemers van de Game.

ISP

De ISP-commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de internationale studiereis naar een mooie bestemming in het buitenland. De commissie stelt een zowel leerzaam als interessant binnenlands en buitenlands programma op. Deze bestaat uit formele activiteiten zoals de kantoorbezoeken in aanloop naar de reis en bijvoorbeeld een bezoek aan de ambassade, een rechtbank of kantoorbezoek op de plaats van bestemming. Daarnaast behoren ook informele activiteiten zoals culturele uitstapjes op locatie tot het programma. Aan het Internationaal Studieproject is een opdracht verbonden die bij goed afronden door de vakgroep handelsrecht beloond wordt met 4 ECTS.


Kleine Reis

De Kleine Reis-commissie is verantwoordelijk voor de Kleine Reis die in het begin van het jaar plaatsvindt. Na Brussel, Berlijn en Praag is het de taak aan de commissie om een 3-daagse reis te organiseren naar een mooie stad in Europa. Het programma zal daarbij bestaan uit interessante formele en informele activiteiten. Door het toegankelijke karakter van deze reis is het een ideale mogelijkheid om bachelorstudenten met interesse voor het ondernemingsrecht kennis te laten maken met het S.G.O.R..​

Bedrijfsjuridiek 

De Bedrijfsjuridiek is hét bedrijfsrechtelijke blad gemaakt door studenten. De Bedrijfsjuridiek verschijnt ook online in de vorm van een blog. Zo kan op een leuke manier worden ingespeeld op actuele ondernemingsrechtelijke zaken. De Bedrijfsjuridiek bevat inhoudelijke stukken van hoogstaand niveau.


Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert een breed scala aan evenementen. Zo organiseert de Activiteitencommissie na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer de ondernemingstrip (OTA) naar Amsterdam. Dit is een tweedaagse trip waar we een bezoek brengen aan niche-kantoren en de Ondernemingskamer. Voor de actieve leden organiseert de Activiteitencommissie het Actieve Leden Weekend (ALW) op Schiermonnikoog en de Actieve Leden Bedankdag (ALBD). Daarnaast organiseert de Activiteitencommissie het kerstdiner en borrellezingen. 

Congres

Aan het begin van het jaar organiseert het S.G.O.R. haar congres. Deze bijzondere dag staat ieder jaar in het teken van een interessant thema. In de ochtend vindt het plenaire gedeelte plaats, waar hoog aangeschreven sprekers lezingen houden over dit thema. ’s Middags zullen er workshops worden gegeven, welke zullen worden verzorgd door de deelnemende kantoren.

De congrescommissie, die deze dag organiseert, bedenkt een interessant thema. Als commissie houd je nauw contact met de sprekers en de deelnemende kantoren.


Lustrum

Volgend jaar bestaat het S.G.O.R. al weer 35 jaar. Tijd voor een feestje! Als lustrumcommissie ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het lustrum. Het lustrum vindt plaats in het najaar van 2021 of begin 2022. 


Promotie

Dit jaar kent het S.G.O.R. ook een promotiecommissie. Als lid van de promocie ben jij verantwoordelijk voor de sociale media waaronder de Instagram, IinkedIn en de Facebookpagina van het S.G.O.R. Je houdt je bezig met het promoten van de evenementen en activiteiten die het S.G.O.R. organiseert.