Commissieleden gezocht!

Commissieleden gezocht!

Wil jij komend jaar het verschil maken in de leukste studievereniging van Groningen? Het S.G.O.R. biedt jou de mogelijkheid om deel uit te maken van haar organisatie! Je krijgt van ons de kans om jezelf in de kijker te spelen bij grote kantoren door het organiseren van een sterk inhoudelijk evenement zoals de Corporate Game of de Masterclass, of om de reis van je leven te plannen met de Kleine Reis of ISP-commissie.

In ruil daarvoor biedt het S.G.O.R. jou de leukste (gratis!) borrels van Groningen, een nevenactiviteit waar recruiters warm van worden en de mogelijkheid om je organisatorische vaardigheden te laten pieken.

Ben jij geïnteresseerd in het Ondernemingsrecht, weet je van aanpakken en hou je van gezelligheid?


-------Klik hier om te solliciteren!-------Commissiesollicitaties_0.png
Solliciteer nu!

Commissies


Corporate Game

De Corporate Game is een jaarlijks terugkerend en uniek evenement, dat door de Corporate Game commissie wordt georganiseerd.

Het eerste deel van dit evenement bestaat uit een symposium: diverse sprekers zullen lezingen houden over een bedrijfsrechtelijk onderwerp en de deelnemers worden door middel van een workshops voorbereid het tweede deel van de Corporate Game. Hierbij vindt een onderhandelingsspel plaats waar de deelnemers de vaardigheden toepassen die ze hebben opgedaan tijdens de eerste dag. Na de onderhandelingsrondes zal worden gepleit voor een jury. Kort gezegd is het evenement korte business course, waarbij deelnemers kennis maken met gerenommeerde kantoren, kennis opdoen en zelf actief te werk gaan als echte advocaten.

Als commissie organiseer je niet alleen dit evenement, maar ook hou je nauw contact met verschillende sprekers, de deelnemende kantoren en natuurlijk de deelnemers van de Game.

ISP

De ISP-commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de internationale studiereis naar een mooie bestemming in het buitenland. De commissie stelt een zowel leerzaam als interessant binnenlands en buitenlands programma op. Deze bestaat uit formele activiteiten zoals de kantoorbezoeken in aanloop naar de reis en bijvoorbeeld een bezoek aan de ambassade, een rechtbank of kantoorbezoek op de plaats van bestemming. Daarnaast behoren ook informele activiteiten zoals culturele uitstapjes op locatie tot het programma. Aan het Internationaal Studieproject is een opdracht verbonden die bij goed afronden door de vakgroep handelsrecht beloond wordt met 4 ECTS.


Kleine Reis

De Kleine Reis-commissie is verantwoordelijk voor de Kleine Reis die in het begin van het jaar plaatsvindt. Na Brussel en Berlijn is het de taak aan de commissie om een 3-daagse reis te organiseren naar een mooie stad in Europa. Het programma zal daarbij bestaan uit interessante formele en informele activiteiten. Door het toegankelijke karakter van deze reis is het een ideale mogelijkheid om bachelorstudenten met interesse voor het ondernemingsrecht kennis te laten maken met het S.G.O.R..​

BJ

De Bedrijfsjuridiek is hét bedrijfsrechtelijke blad gemaakt door studenten. Komend jaar zal de Bedrijfsjuridiek ook online gaan verschijnen in de vorm van een blog. Zo kan op een leuke manier worden ingespeeld op actuele ondernemingsrechtelijke zaken. Het blad zal daarnaast in schriftelijke vorm blijven bestaan. De Bedrijfsjuridiek bevat inhoudelijke stukken van hoogstaand niveau. Daarnaast wordt de lezer via de kantoor-en bedrijfsspecials en ervaringsverhalen van (student-) advocaat-stagiairs in de carrièrerubriek op de hoogte gehouden van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert een breed scala aan evenementen. Zo organiseert de commissie tentamentrainingen voor ondernemingsrechtelijke vakken, leuke en leerzame gezelschappen (borrellezingen) en een kerstdiner. Na het succes van vorig jaar organiseert de evenementencommissie ook dit jaar weer de ondernemingstrip (OTA) naar Amsterdam. Dit is een tweedaagse trip waar we een bezoek brengen aan niche-kantoren en de Ondernemingskamer. Voor de actieve leden organiseert de Activiteitencommissie het Actieve Leden Weekend (ALW) op Schiermonnikoog, de Actieve Leden Bedankdag (ALBD).

Congres

Aan het begin van het jaar organiseert het S.G.O.R. haar congres. Deze bijzondere dag staat ieder jaar in het teken van een interessant thema. In de ochtend vindt het plenaire gedeelte plaats, waar hoog aangeschreven sprekers lezingen houden over dit thema. ’s Middags zullen er workshops worden gegeven, welke zullen worden verzorgd door de deelnemende kantoren.

De congrescommissie, die deze dag organiseert, bedenkt een interessant thema. Als commissie houd je nauw contact met de sprekers en de deelnemende kantoren.

IE Masterclass

De IE Masterclass Commissie organiseert een serie van zes kantoorbezoeken die in het teken staan van Intellectueel Eigendom. Bij deze kantoorbezoeken worden in groepjes opdrachten gemaakt en wordt er tegen elkaar gepleit. Hierdoor leert men niet alleen meer over de verschillende aspecten van het IE-recht maar maak je ook op een leuke manier kennis met kantoren die hierin gespecialiseerd zijn. Dit alles terwijl de pleitvaardigheid wordt getraind! Door deel te nemen aan deze Masterclass kunnen bovendien vier ECTS behaald worden.

Afgelopen jaar zijn de volgende kantoren bezocht:

Dirkzwager, Arnhem
Nautadutilh, Amsterdam
Hoyng Rokh Monegier, Amsterdam
Brinkhof, Amsterdam
Novagraaf, Amsterdam
Trip Advocaten, Groningen

De kantoorbezoeken vinden plaats van begin december tot half maart. In de planning wordt uiteraard rekening gehouden met de kerstvakantie en tentamenperiodes.
Naast de kantoorbezoeken wordt door de Masterclass IE commissie tevens enkele borrellezingen georganiseerd. Deze borrellezingen hebben als doel om een kijkje in de praktijk van een IE-recht advocaat te geven en studenten alvast voor te bereiden op wat de Masterclass in zal houden.

De Masterclass IE Commissie is al met al een mooie kans voor studenten die enerzijds hun kennis van het IE-recht willen opfrissen en anderzijds in contact willen komen met een reeks topkantoren.

De Mediacommissie

De Mediacommissie is verantwoordelijk voor de algemene promotie van de vereniging. Hierbij valt te denken aan het ontwerpen van posters, het maken van video’s en het delen van foto’s op sociale media van het S.G.O.R. Op evenementen van het S.G.O.R. maakt de mediacommissie foto’s en video’s. 

Ben jij creatief en houd jij je graag bezig met filmen, fotograferen en ontwerpen? Solliciteer dan nu voor de Mediacommissie, of spreek de commissie of het bestuur een keer aan op de maandelijkse Sgorrel!

CommissieSollicitaties-Banner.png
Klik hier om te solliciteren!