Congres

Het streven naar aandeelhoudersbetrokkenheid: duurzaam effectief of duurzaam ineffectief?
S.G.O.R. congres 2018

Op 29 november 2018 zal het jaarlijkse S.G.O.R.-congres plaatsvinden. Het thema dit jaar is: ‘het streven naar aandeelhoudersbetrokkenheid bij beursvennootschappen: effectief en duurzaam of duurzaam ineffectief?’

De vraag welke rol de (institutionele) aandeelhouder van een beursvennootschap nu daadwerkelijk kon en moest vervullen, heeft de wetenschap al meer dan een eeuw beziggehouden. Zo concludeerde Sanders reeds in 1952 dat het streven naar aandeelhoudersbetrokkenheid het enkel terugzetten is van de klok. De herziene Richtlijn Aandeelhoudersrechten, die Nederland 10 juni 2019 geïmplementeerd dient te hebben, stelt echter: “Een effectieve en duurzame aandeelhoudersbetrokkenheid is een van de hoekstenen van het corporategovernancemodel van beursgenoteerde vennootschappen, dat is gebaseerd op controlemechanismen tussen verschillende organen en belanghebbenden.”

Het doel is om aan de hand van diverse onderwerpen binnen het thema en de uiteenlopende visies hierop een balans op te kunnen maken van de (on)zin van het streven naar effectieve en duurzame aandeelhoudersbetrokkenheid. Dit zal gebeuren aan de van interessante lezingen van dvooraanstaande sprekers, uitdagende en gevarieerde workshops door de deelnemende kantoren en bedrijven. Vervolgens wordt voor alle deelnemers de gelegenheid geboden om de dialoog aan te gaan over de discussie die al langer dan een eeuw bestaat.

Voor de nodige energie zal een uitgebreide lunch voor de deelnemers verzorgd zijn. De dag wordt afgesloten met een borrel om op alle visies nog eens rustig terug te blikken. Leg jij jouw visie ook op de weegschaal op 29 november?

Aanvang: 9:00
Locatie: Hitachi Stadion (Euroborg)

Sprekers:

- Mr. C.J.C. de Brauw
- Mr. K. Rutten
- Prof. mr. L. Timmerman
- Dr. K. van Veen

Workshops:

Wijn en Stael Advocaten; Aansprakelijkheid voor een misleidend prospectus
- Prof. mr. J.H.M. (Huub) Willems; De schone schijn van aandeelhoudersrechten
- Aebi Schmidt Nederland BV; De meerwaarde van een langetermijnvisie uit het perspectief van een niet-beursvennootschap
- Waterland Private Equity Investments; De betrokkenheid van een Private Equity investeerder als aandeelhouder in een (niet) beursgenoteerde onderneming

De inschrijving van de workshops volgt in de laatste week voor het congres. 

Het congres heeft plaatsgevonden op 29 november 2019. Kijk voor een impressie onder het kopje "Media".

Congresposter.jpeg
Meld je nu aan!Wijn_Stael.png
HoofdsponsorLogo_PlasBossinade_advocaten_notarissen_RGB.jpg
Subsponsor
logo-trip-1.png
Subsponsor