Internationaal Studieproject

IPS 2019: The Secrets of Singapore

Het S.G.O.R. reist in 2019 af naar het kleinste land van Zuid-Oost Azië, namelijk Singapore! We gaan om precies te zijn 10.362 km afreizen naar deze mooie stadstaat. 

Singapore is een welvarend land en het is het belangrijkste financiële centrum uit de regio. De stad is erg divers door de vele verschillende culturen en het grote aantal expats. Er zijn veel mooie dingen te zien en het is er altijd lekker warm. Tijdens het ISP zal er een goede mix zijn tussen formele activiteiten, zoals een bezoek aan de ambassade, een lezing en een bezoek aan een advocatenkantoor en informele activiteiten. Voorafgaand aan de reis zullen we verschillende Nederlandse (top)advocatenkantoren bezoeken.

Naast deze geweldige locatie kan een bijpassend thema niet ontbreken. Het Internationale Studieproject heeft dit jaar als thema 'Singapore: the secrets of its success'. 

Tijdens de kantoorbezoeken gaan we in op het creëren van een goed vestigingsklimaat voor ondernemingen en kijken waarom juist Singapore daar zo succesvol in is. Hierbij gaan in op de verschillende factoren die hierbij van invloed zijn. We bespreken onder andere de grensoverschrijdende herstructurering van solvente rechtspersonen, herstructurering van insolvente ondernemingen, het WHOA, Venture Capital, Blockchain, het UBO-register en de anti-witwasregel, de bescherming van beursvennootschappen in het licht van het vestigingsklimaat en internationale arbitrage.

Met deelname aan het ISP kan na het inleveren van een waardig essay 4 ECTS worden toegekend door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Data kantoorbezoeken
Stibbe: 27 februari
​Houthoff: 6 maart
Allen & Overy: 13 maart
Kienhuishoving: 20 maart
De Breij: 15 maart
De Brauw: 17 mei
DLA Piper: 24 mei

Meld je nu aan!

ISP_Singapore.png
Meld je nu aan!